Ekologisk bukett på gång

26.05.2014 kl. 11:11

Fick för ett tag sen en beställning från Sverige på en ekologisk brudbukett. Färgerna blir violett i olika toner, vitt och lite silver i form av gamla knappar. Den blivande bruden hade kollat in mina tidigare buketter här och blivit förälskad i dem. En ekologisk bukett av återvunna textiliter, papper och gamla knappar och smycken är ett hållbart val. Framförallt behöver man inte oroa sig för att den ska vissna innan man hunnit njuta klart av den. Tvärtom kan den varje bröllopsdag pryda bordet som ett minne av en fantastisk dag.

Blommorna i buketten, från vänster: mellanviolett pappersblomma av gamla färgade bokblad, vit dragspelsblomma i siden, restmaterial från tillverkningen av en brudklänning (kommer att få en större pärla i mitten), och en mörkviolett pistageknopp av färgade pistageskal samt lite olika gamla knappr och pärlor. Det blir en vacker helhet efter en del knåpande. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

White Trash är ett pågående designprojekt inom ekologiskt brudmode. Slutprodukten är en kollektion brudklänningar tillverkade av återvunnet material, som ska stå klar våren 2014. Inspirationen kommer från brudmodets förändring från 1900-tal till 1980-tal. Bakom projektet och kollektionen står Ina Nordberg. Här kan man läsa om hur projektet framskrider, från planering till färdig kollektion, men också om annat som tangerar ekologiska bröllop, brudmode och sådant som hör bröllop till. Vill du delta i projektet på ett eller annat sätt? Tveka inte att ta kontakt! Rent geografiskt sett äger projektet rum i Österbotten.

Ina Nordberg - formgivare & klädsömmare

+358503814828, ina.nordberg13@gmail.com, www.deformedbyina.com

Projektet finansieras bl.a. av Konstsamfundet, Svensk-Österbottniska Samfundet, Centralkommissionen för Konst/Österbotten och Eugéne, Elisabeth och Birgit Nygréns Stiftelse.