60-talet: grafiska blommor

12.11.2013 kl. 10:21

Grafiskt. Ett enda ord beskriver den del av sextiotalet som White Trash-klänningen ska baseras på. Här är skissen. Enkel grundform med bred båtringing, snäv passform med lite vidd i fållen. En "kaftan" i spets som överklänning. Tredimensionella blommor i fållen, i vitt med svarta detaljer. Grafiska snirkliga mönster som sprider sig från blommorna ut på klänningen. Kärlek.

De ekologiska smyckena som ska användas vid fotograferingen kommer från Batucada, formen på dem har bidragit till den grafiska inspirationen. Ta en titt, de är så vackra.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

White Trash är ett pågående designprojekt inom ekologiskt brudmode. Slutprodukten är en kollektion brudklänningar tillverkade av återvunnet material, som ska stå klar våren 2014. Inspirationen kommer från brudmodets förändring från 1900-tal till 1980-tal. Bakom projektet och kollektionen står Ina Nordberg. Här kan man läsa om hur projektet framskrider, från planering till färdig kollektion, men också om annat som tangerar ekologiska bröllop, brudmode och sådant som hör bröllop till. Vill du delta i projektet på ett eller annat sätt? Tveka inte att ta kontakt! Rent geografiskt sett äger projektet rum i Österbotten.

Ina Nordberg - formgivare & klädsömmare

+358503814828, ina.nordberg13@gmail.com, www.deformedbyina.com

Projektet finansieras bl.a. av Konstsamfundet, Svensk-Österbottniska Samfundet, Centralkommissionen för Konst/Österbotten och Eugéne, Elisabeth och Birgit Nygréns Stiftelse.