Hårprydnad åt 70-talsbruden

05.08.2013 kl. 10:08

De allra flesta brudar väljer att bära någon typ av prydnad i håret. Det kan vara en slöja, ett diadem, blommor, ett flor, en tiara, en krona m.m. Det finns mängder av valmöjligheter - och det finns nästan alltid ekologiska alternativ.

Kronor har sedan medeltiden prytt brudars hjässor, med starkare och svagare popularitet genom åren. Kronorna har haft olika former och tillverkats i olika material. På sextio- och sjuttiotalet var det populärt med virkade och knypplade kronor. Om man tittar i gamla virktidningar från den tiden hittar man förr eller senare mönster på en virkade krona. Den sjuttiotalsinspirerade romantiska bruden kommer att bära en krona gjord i återvunnen spets som stärkts. Alternativ finns, för har man dille på kronor räcker det inte att man testar att tillverka en enda, man måste prova många olika modeller. Kanske blir det någon av dessa kronor som sjuttiotalsbruden kommer att bära. Fler alternativ kan beskådas på min websida

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Har du ett magiskt recept på stärkning som du får att funka? Själv har jag försökt stärka en spetsduk till en skål med pudersockervattenlösning men det håller inte. Dela gärna med dej om du har något smart!
Johanna14.11.13 kl. 21:49
Javisst har jag det, kan skriva ett inlägg om de tre olika metoderna som jag provat samt mina erfarenheter. Håll ut, det kommer snart. =)
20.11.13 10:33

 

White Trash är ett pågående designprojekt inom ekologiskt brudmode. Slutprodukten är en kollektion brudklänningar tillverkade av återvunnet material, som ska stå klar våren 2014. Inspirationen kommer från brudmodets förändring från 1900-tal till 1980-tal. Bakom projektet och kollektionen står Ina Nordberg. Här kan man läsa om hur projektet framskrider, från planering till färdig kollektion, men också om annat som tangerar ekologiska bröllop, brudmode och sådant som hör bröllop till. Vill du delta i projektet på ett eller annat sätt? Tveka inte att ta kontakt! Rent geografiskt sett äger projektet rum i Österbotten.

Ina Nordberg - formgivare & klädsömmare

+358503814828, ina.nordberg13@gmail.com, www.deformedbyina.com

Projektet finansieras bl.a. av Konstsamfundet, Svensk-Österbottniska Samfundet, Centralkommissionen för Konst/Österbotten och Eugéne, Elisabeth och Birgit Nygréns Stiftelse.