Ekologiska smycken från Batucada

15.07.2013 kl. 15:56

Ett mycket trevligt paket väntade i postlådan när vi kom hem från semestern i Portugal. Som avsändare stod franska Batucada Fashion. I paketet fanns accessoarer till White Trash:s sextiotalsinspirerade brud, halsband och armband i två kulörer.

Batucadas smycken är designade och tillverkade i Frankrike. Materialet kallar de ekoplast - inte att förväxla med silikon eller gummi. Ekoplasten är mjuk och följsam, mycket lik tunn silikon, men fri från bly, olja och flatater och tillverkad av enbart certifierade ekologiska råvaror. Smyckena lägger sig mot huden och följer kroppens rörelser. Det blir som en tatueringseffekt. Längderna på armband och halsband är justerbara, och Batucada tillverkar också fotsmycken och örhängen. På deras websida kan man spana in de olika smyckeskollektionerna och beställa egna ekologiska smycken som levereras per post i återvunnet förpackningsmaterial.

Smyckena vi valde åt sextiotalsbruden heter Sweet Flower och har en utsökt kombination av romantik och sextiotalets grafiska former. Nu återstår det omåttligt svåra att välja vilken färg vi använder vid fotograferingen, svart eller vitt?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Vilken fin artikel :)
Batucada Sverige12.09.16 kl. 23:30

 

White Trash är ett pågående designprojekt inom ekologiskt brudmode. Slutprodukten är en kollektion brudklänningar tillverkade av återvunnet material, som ska stå klar våren 2014. Inspirationen kommer från brudmodets förändring från 1900-tal till 1980-tal. Bakom projektet och kollektionen står Ina Nordberg. Här kan man läsa om hur projektet framskrider, från planering till färdig kollektion, men också om annat som tangerar ekologiska bröllop, brudmode och sådant som hör bröllop till. Vill du delta i projektet på ett eller annat sätt? Tveka inte att ta kontakt! Rent geografiskt sett äger projektet rum i Österbotten.

Ina Nordberg - formgivare & klädsömmare

+358503814828, ina.nordberg13@gmail.com, www.deformedbyina.com

Projektet finansieras bl.a. av Konstsamfundet, Svensk-Österbottniska Samfundet, Centralkommissionen för Konst/Österbotten och Eugéne, Elisabeth och Birgit Nygréns Stiftelse.