Ekologiska lösögonfransar

22.05.2013 kl. 09:02

"Finns det några ekologiska lösögonfransar?"

frågade jag estenomen Tanja Cederblom som kommer att sminka den första White Trash-modellen, Erica, i femtiotalsstil. "Ingen aning, kanske det är en sån produkt som inte riktigt slagit igenom i ekologisk version ännu..." sa hon, "...men googla det!" Sagt och gjort. Ekologiska lösögonfransar existerar, och inte vilka tråkiga alldagliga som helst utan världens finaste schablonfransar! På Swedish Beauty Factory kan man hitta fransarna som är av märket Paperself. Fransarna är gjorda av miljövänligt FSC-märkt papper, och är såklart inte några engångsprodukter. De är dessutom längre än vanliga fransar så man själv kan klippa till dem och forma enligt behag och behov. Har ni sett nåt vackrare?! De kommer att passa superbra till en i övrigt klassisk brudmakeup i femtiotalstil - som en modern ekologisk tvist! Fransarna finns i många olika mönster. Tanjas och mina favoriter blev Small Peacock och Deer & Butterfly. De tredje fransarna på bilden heter Peach Blossoms

Bilderna kommer från Swedish Beauty Factory, som förutom lösögonfransarna också saluför många andra ekologiska skönhetsprodukter. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

White Trash är ett pågående designprojekt inom ekologiskt brudmode. Slutprodukten är en kollektion brudklänningar tillverkade av återvunnet material, som ska stå klar våren 2014. Inspirationen kommer från brudmodets förändring från 1900-tal till 1980-tal. Bakom projektet och kollektionen står Ina Nordberg. Här kan man läsa om hur projektet framskrider, från planering till färdig kollektion, men också om annat som tangerar ekologiska bröllop, brudmode och sådant som hör bröllop till. Vill du delta i projektet på ett eller annat sätt? Tveka inte att ta kontakt! Rent geografiskt sett äger projektet rum i Österbotten.

Ina Nordberg - formgivare & klädsömmare

+358503814828, ina.nordberg13@gmail.com, www.deformedbyina.com

Projektet finansieras bl.a. av Konstsamfundet, Svensk-Österbottniska Samfundet, Centralkommissionen för Konst/Österbotten och Eugéne, Elisabeth och Birgit Nygréns Stiftelse.